آموزش الگوریتم خفاش در متلب (قسمت اول)
در ادامه آموزش های موسسه متلب پروژه با مفهوم الگوریتم خفاش در متلب(قسمت اول) آشنا خواهید شد این مجتوا به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت و از مقدماتی تا پیشرفته ادامه خواهد داشت.
خفاش ها تنهاپستانداران پرنده هستند که از اکولاسیون برای مسیریابی و ردیابی شکار استفاده میکنند. منظور از اکولاسیون، موقعیت یابی اشیا از طریق محاسبه زمان برگشت انعکاس صدا (پژواک) میباشد.
بسیاری از خفاش هاحشره خوار هستند. این پرنده هااز نوعی سونار (ردیاب صوتی) برای موقعیت یابی اشیا و شکار خود استفاده میکنند. خفاش هاپالس صوتی بلندی را در محیط ایجاد میکنند و سپس به انعکاس صوت توسط اشیای موجود در محیط گوش میکنند. خواص پالس ارسال شده توسط خفاش در برخورد با اشیا و یا شکار (بسته به نوع آنها) تغییر خواهد کرد.
اغلب خفاش هااز سیگنال های مدوله شده فرکانس پایین استفاده میکنند. البته در برخی از این پرنده هاپالس هایی با فرکانس ثابت برای اکولاسیون ترجیح داده میشود. پهنای باند این سیگنال هابسته به نوع خفاش هامتغیر بوده و در صورت استفاده از هارمونیک های بیشتر در سیگنال، افزایش مییابد.
اگرچه هر پالس تنهاچندهزارم ثانیه طول میکشد (بین 8 الی 10 میلی ثانیه متغیر است)، با این حال دربردارنده فرکانس ثابتی بین 25 الی 150 کیلوهرتز است. زمانی که هدف شکار باشد گسیل پالس هامیتواند به 200 پالس بر ثانیه برسد. مطالعات نشان داده است که زمان یکپارچه سازی گوش خفاش در حدود 300 الی 400 میکروثانیه است.
از انجا که سرعت صوت در گوش معمولا 340 متر برثانیه میباشد، طول موج او لتراسونیک که با رابطه داده میشود، در گستره 2 الی 14 میلی متر برای گستره فرکانسی 25 الی 150 کیلوهرتز متغیر خواهد بود.
پالس گسیل شده میتواند به بلندی صوت 110 دسیبلی باشد و خوشبختانه این گستره صوتی جز ناحیه اولتراسونیک میباشند. زمانی که خفاش در جست و جوی شکار است، بلندترین صوت را گسیل میکند و هر چقدر فاصله آن با شکار کمتر شود، صوت گسیل شده در محیط آرامتر خواهد بود. گستره پوشش چنین پالس های کوچکی در حدود چند متر است که وابسته به فرکانس های واقعی است. خفاش میتواند سیستم صوتی خود را بگونه ای مدیریت کند که به اشیا کوچکتر از سایز خود نیز برخوردی نداشته باشد.