متلب چیست؟
چرا باید از آن استفاده کنیم ؟
MATLAB کوتاه شده عبارت matrix laboratory ( آزمایشگاه ماتریس ) می باشد که برای افرادی طراحی شده است که بیشتر با محاسبات عددی و جبر خطی سر و کار دارند. نرم افزار متلب بر پایه زبان ماتریس ها کار میکند، یعنی تمامی عملیاتی که در آن انجام می شود در داخل ماتریس ها ثبت و ذخیره می شود. البته کاربران در این نرم افزار فقط درگیر اعداد نخواهد بود و با دنیای بی شماری از حوزه های مختلف سرکار دارند. به جرات می توان گفت متلب امروزه تمامی نیازهای کاربران در حوزه های مختلف را پوشش داده است.
متلب بدلیل کاربرد های بسیار بالا و همچنین محبوبیتی که در بین متخصصین تمام رشته ها دارد یکی از اصلی ترین نرم افزار ها در علوم مهندسی و فضایی میباشد، در پروژه هایی که نیاز به شبیه سازی سیستم دارند از نرم افزار ها و زبان های مختلف برنامه نویسی می توان استفاده کرد اما متلب از سری نرم افزار هایی می باشد که با توجه به دقت بسیار بالا، آموزش ساده، کاربرد فراوان و قابل استفاده برای سیستم و مدل های مختلف بهترین گزینه برای فعالیت می باشد.
اهمیت متلب در چیست ؟
امروزه با گسترش روز افزون نیاز کاربران به یک نرم افزار تخصصی قدرتمند که بتواند همه نیازهای برنامه نویسی شان را در حوزه های مختلف پوشش بدهد حس میشود در سالیان گذشته بسیاری از افراد زمان مهاجرت مداوم از یک زبان به زبان دیگه خسته میشدند متلب تمامی این مشکلات را برطرف کرد در حال حاضر متلب قدرتمندترین نرم افزار برنامه نویسی در تمام حوزه های مخنتلف مهندسی می باشد که قادرست تمام نیازهای کاربران را رفع کند.
علت اصلی انتخاب نرم افزار متلب ؟
شاید اصلیترین دستهبندی نرم افزارهای مورد نیاز تحصیل، تقسیم این نرم افزارها به دو دسته نرم افزارهای عمومی و نرم افزارهای تخصصی است. نرم افزارهای عمومی نرم افزارهایی مانند office هستند که بسیاری از نیازهای دانشجویان، مانند تهیه متون تایپی، تهیه فایلهای ارائه مستندات (powerpoint) و کارهای آماری و رسم نمودار را برطرف میکنند. اما دانشجویان، فارغ التحصیلان رشتههای فنی مهندسی و پژوهشگران علاوه بر این نرم افزارهای عمومی به یادگیری نرم افزارهای تخصصی حوزه فعالیت خود نیز نیازمند هستند. در میان این نرم افزارهای تخصصی، نرم افزار متلب از محبوبترین و کاربردیترین نرم افزارها به شمار میرود که در حوزههای کاری مختلف فنی مهندسی مشترک است. به عنوان مثال مهندسان عمران از این نرم افزار برای در دروسی مانند دینامیک سازه و مهندسی زلزله استفاده میکنند یا مهندسان کامپیوتر در مباحثی مانند هوش مصنوعی و کاربردهای آن مانند پردازش سیگنال، پردازش صوت، پردازش تصویر و پردازش ویدئو به سراغ متلب میروند.
سایر کابردهای نرم افزار متلب ؟
البته کارکرد این نرم افزار در رشتههایی مانند برق و مکانیک بیشتر است. به گونهای که مهندسان مکانیک برای انجام پروژه مکانیک در شاخههای مختلفی مانند مقاومت مصالح، دینامیک، مکانیک سیالات، فشار و … ناگزیر هستند از این نرم افزار کاربردی استفاده نمایند. همچنین مهندسان برق با گرایشهای متنوع نیز از نرم افزار متلب برای انجام پروژه استفاده میکنند. به عنوان مثال در گرایش قدرت، از متلب برای پیاده سازی و حل مسائل توسعه انتقال شبکه، پیاده سازی مسائل برنامهریزی سیستم های قدرت، پیاده سازی مسائل مکانیابی خازنهای جبران ساز و … استفاده میشود. همچنین در بخشی از نرم افزار متلب با عنوان Simulink میتوانند انواع پروژه شبیه سازی با متلب را مثل شبیه سازی قطعات الکترونیک انجام دهند.
عالی
خیلی متشکرم
سلام عالی
بسیار ممنونم از حسن نظر شما